Σεμινάρια Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
Το ΚΕΜ Κέντρο Δια Βίου Μάθησης παρέχει εξειδικευμένα σεμινάρια προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων που οδηγούν σε πιστοποίηση.
Κάθε επιχείρηση που ασχολείται με τρόφιμα είναι υποχρεωμένη να διαθέτει εκπαιδευμένο Προσωπικό στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων με πιστοποίηση μέσω του ΕΦΕΤ.
Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση οι επιχειρήσεις τροφίμων (επιχειρήσεις που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων) έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό.
Τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν στην κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και καθορίζονται, εγκρίνονται και ελέγχονται από τον ΕΦΕΤ και διαρκούν 8 ώρες (πρόγραμμα επιπέδου 1).
Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες υπόκεινται σε εξετάσεις που διενεργεί ο ΕΦΕΤ προκειμένου να αξιολογηθούν.
Περισσότερες πληροφορίες στο 2102205577 ή στο efet@kem.edu.gr