Εφαρμογές Νέων Τεχνολογιών στις Φυσικές Καταστροφές (1534)
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος “Εφαρμογές Νέων Τεχνολογιών στις Φυσικές Καταστροφές” είναι ο εκπαιδευόμενος να γνωρίσει τις αιτίες πρόκλησης των φυσικών καταστροφών και κρίσεων. Ακόμα να κατανοήσει την ανάγκη της διαχείρισης τους αλλά και τις μεθόδους που μπορεί αυτή να επιτευχθεί. Έπειτα, να κατανοήσει τον ρόλο μιας ομάδας που χρειάζεται να διαμορφωθεί για την διαχείριση τους. Ο εκπαιδευόμενος να ξεχωρίσει πρωτίστως τις γεωδυναμικές καταστροφές και τις υδρομετεωρολογικές καταστροφές, που οφείλονται και για την κλιματική αλλαγή. Επιπροσθέτως, να αναγνωρίσει τα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς και τις μεθόδους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εν συνεχεία, ο ωφελούμενος να είναι θέση να κατανοήσει τον σκοπό της διαχείρισης των καταστροφών αλλά και την στρατηγική διαχείριση της κρίσης. Ακόμη, ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κοινωνική διαχείριση σε περιπτώσεις κρίσεων. Θα είναι σε θέση να μπορεί να κατανοήσει τον σκοπό του επιχειρησιακού σχεδιασμού όπως και την σύνταξη του.
Ο εκπαιδευόμενος μετά το πέρας των ενοτήτων θα είναι μπορεί να κατανοήσει την σημασία της εκτίμησης των φυσικών καταστροφών αλλά και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η εκτίμηση των απωλειών, των ζημιών και των επιπτώσεων στην λειτουργία ενός κοινωνικού συνόλου. Θα μπορεί να αντιληφθεί με ακρίβεια τις τεχνικές, που χρησιμοποιούνται για την άρση των επικινδυνοτήτων. Επιπλέον, θα βρίσκεται σε θέση να διακρίνει τον καίριο ρόλο των διαστημικών συστημάτων παρακολούθησης της γης, των συστημάτων παγκοσμίου εντοπισμού GPS και των συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών GIS. Τέλος, ο αναγνώστης θα προσπαθήσει να κατανοήσει τις μεθόδους για την αποκατάσταση των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον, έπειτα από τις φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, στοχεύει να ενημερώσει τον εκπαιδευόμενο για την εκτίμηση των ζημιών μετά από μια καταστροφή, αλλά και για τα στάδια αποκατάστασης και ανάκαμψης.
Σε όποιον/-α ωφελούμενο/-η δεν διαθέτει είτε Η/Υ είτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το ΚΕΜ ΚΔΒΜ θα του/της παρέχει τα απαιτούμενα μέσα για την απρόσκοπτη παρακολούθηση των ωρών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκατάρτισης
- 74 ώρες δια ζώσης Κατάρτισης 37%
- 81 ώρες Σύγχρονης εξ αποστάσεως Κατάρτισης 40,5%
- 45 ώρες Ώρες Ασύγχρονης εξ αποστάσεως Κατάρτισης 22,5%
Το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 1.000€ (5 €/ώρα κατάρτισης μικτά).
Το ΚΕΜ ΚΔΒΜ είναι εγκεκριμένος πάροχος κατάρτισης. Δείτε τα υπόλοιπα αντικείμενα κατάρτισης πατώντας εδώ.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 210 8836804 ή να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.