Εκπαίδευση Φροντιστών με Πιστοποίηση ECC

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Εκπαίδευση Φροντιστών με Πιστοποίηση ECC” υλοποιείται από το ΚΕΚ Κέντρο Εκπαίδευσης Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης. Το σεμινάριο αποτελείται από 3 ημέρες εκπαίδευσης στις παρακάτω θεματικές ενότητες. Την επόμενη ημέρα ακολουθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης.

Tα Βασικά Θέματα Εκπαίδευσης στην Κοινωνική Φροντίδα:

  1. Οι αξίες της κοινωνικής φροντίδας
  2. Προώθηση της ποιότητας ζωής για τα άτομα που φροντίζετε
  3. Εργασία με κίνδυνο
  4. Κατανόηση του ρόλου που έχει ο φροντιστής υποστήριξης
  5. Ασφάλεια στην εργασία φροντίδας
  6. Θετική επικοινωνία
  7. Αναγνώριση και ανταπόκριση στην κακοποίηση και την παραμέληση
  8. Εξέλιξη ως εργαζόμενος φροντιστής

Στο τέλος της εκπαίδευσης γίνεται η απαραίτητη εξέταση σε όλες τις θεματικές, έτσι ώστε να δοθεί το πιστοποιητικό ικανότητας του κοινωνικού φροντιστή Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας (ECC). Οι εξετάσεις δίνονται γραπτώς και η βαθμολόγηση και πιστοποίηση γίνονται απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες κοινωνικών επιστημών, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, επαγγελματίες υγείας, προσωπικό κοινωνικής φροντίδας, εκπαιδευτικούς, φοιτητές αλλά και όσους καλούνται να φροντίσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σύνολο εκπαίδευσης: 24 ώρες

Μετά το πέρας το μαθημάτων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το ΚΔΒΜ 2 ΚΕΚ Κέντρο Εκπαίδευσης Μακεδονίας, και σε περίπτωση επιτυχίας στις εξετάσεις το πιστοποιητικό ECC από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2108836804 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής

Πολιτική Απορρήτου