Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Ξεκινάει άμεσα το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου θα προσληφθούν συνολικά 30.333 ωφελούμενοι σε Δήμους της χώρας.

Το νέο πρόγραμμα απασχόλησης θα έχει οκτάμηνη διάρκεια.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Αμοιβή : 431,75 ευρώ (ωφελούμενοι έως 25 ετών) ή 495,25 ευρώ (ωφελούμενοι άνω των 25 ετών)

Το ΚΕΚ Κέντρο Εκπαίδευσης Μακεδονίας θα είναι πάροχος κατάρτισης για όλα τα προγράμματα που θα γίνουν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. (Δήμος Αθηναίων, Δήμος Βύρωνος, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Δάφνης-Υμηττού, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος Ηλιουπόλεως, Δήμος Καισαριανής, Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας)

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτική απασχόληση και συμβουλευτική, ενώ οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν και πρόγραμμα κατάρτισης που οδηγεί σε πιστοποίηση προσόντων. Η κατάρτιση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας, ενώ αν ο ωφελούμενος δεν την επιλέξει, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.

Όσον αφορά τα προγράμματα κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε:

  • Πρόγραμμα κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)διάρκειας 120 ωρών
  • Πρόγραμμα κατάρτισης στην Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομίαδιάρκειας 120 ωρών.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε επιπλέον ενημέρωση για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Tags: ,